Grand Cru Bruocsella

Lambik met jaartal. Al het bier komt van hetzelfde productieseizoen en rijpt drie jaar op vat.

Bier met een heel complexe smaak : vol en lichtjes geoxideerd, waarbij de zurige toetsen zich vermengen met de zachte. De Bruocsella is tegelijkertijd krachtig en elegant, en vormt zo de ontbrekende schakel tussen de wereld van de wijn en die van het bier. De Bruocsellahergist niet in de fles en is dus een niet-bruisend bier.

Couleur :

Goudkleurig

Alc :

5%

IBU :

25

T° dégustation :

15°C

Conditionnement

  • 75 cl (actuellement non disponible à la brasserie)
Max. 3 flessen per persoon.

Le mot du Brasseur

De Lambik Grand Cru Bruocsella Cantillon is een Lambik die drie jaar heeft gerijpt op eikenhouten vaten en wordt uitgekozen omwille van zijn uitzonderlijke kleur, boeket en aroma. Zijn goudgele kleur met lichte ambertinten en zijn aroma’s van appel en honing maken van de Grand Cru Bruocsella een onweerstaanbaar bier.
Zijn rijke smaak put hij uit zijn droge karakter en zijn zachte, nauwelijks waarneembare zuurheid.
Met de jaren krijgt zijn boeket fijne nuances van geroosterd brood, waardoor hij volgens sommigen verwant is aan de witte bourgognevariëteit " Chardonnay ".
Dit aristocratisch bier is voor ons nationaal bierpatrimonium wat Mouton-Rotschild, Petrus of Romanée-Conti betekenen voor de wijnen.

Net zoals deze toppers wordt de Grand Cru Bruocsella niet gedronken maar gedegusteerd en kan men hem schenken bij de meest verfijnde gerechten.
Zijn subtiele smaak laat gestoofde gerechten beter tot hun recht komen, versterkt discreet de smaak van vis en schaaldieren, en vormt een krachtige ondersteuning voor de smaak van fijne vleeswaren. In combinatie met zuurkool komt hij volledig tot zijn recht.

De Grand Cru Bruocsella Cantillon is een bier met smaakevolutie dat zeer lang kan worden bewaard. Wij raden u aan deze oude Lambik te drinken uit wijnglazen (type degustatieglazen).

Histoire