Fou’Foune

Mengeling van Lambik van 18 tot 20 maanden oud met Bergeron-abrikozen

Heel geurig en smaakvol bier dat de aromatische kwaliteiten van de Bergeron-abrikoos perfect weergeeft.

Couleur :

Koperkleurig

Alc :

6%

T° dégustation :

15%

Conditionnement

  • 75 cl (actuellement non disponible à la brasserie)
Max. 6 flessen per persoon.

Le mot du Brasseur

De abrikozen die wij voor onze Fou’foune gebruiken, worden op een doordachte manier geteeld. Per liter Lambik gebruiken we 300 gram.

De maceratietijd is heel kort. De Lambik heeft maar ongeveer vijf weken nodig om de aroma’s en de smaak te onttrekken aan de abrikozen.

De Fou’foune luidt trouwens het bottelseizoen in tegen het einde van de maand augustus.

Onze Fou’foune heeft zoveel succes dat ze op nummer drie staat bij onze fruitbieren. Alleen van onze Kriek en onze Rosé de Gambrinus produceren we nog meer.

Histoire

Verteld door Jean-Pierre Van Roy

Een prachtig wijnbouwershuis met zicht op de Rhône. Een grote tafel met daarop een perfect geroosterd geitje en heerlijke wijnen (Hermitage en Saint-Joseph). Rond de tafel, alleen maar vrienden.

Het was in 1998. Er heerste een vriendschappelijke sfeer, er werd lekker gegeten, kortom, het was een ideale gelegenheid om de wereld te verbeteren en eindeloos te fantaseren. De wereld verbeteren is een droom gebleven, maar een van onze fantasieën is werkelijkheid geworden.

François Daronnat, een abrikozenkweker die door al zijn vrienden " Foufoune " wordt genoemd, was een van de aanwezigen.

De hele tijd zong hij de lof van zijn " Bergeron "-abrikozen. Het waren de meest natuurlijke, de mooiste, ze hadden de beste smaak, zoet en zuur tegelijk.

" Met zo’n abrikozen zou ik je wel een bier kunnen maken, mijn beste François ", zei ik hem. Maar de grote Rhônewijnen benevelen de geest en na verloop van tijd verdwijnen alle dromen en gekke ideeën die ontstaan op die hoogtepunten van het bestaan.

Foufoune was het verhaal van de abrikozen en het bier echter niet vergeten. En zo vond ik op een juliochtend in 1998 onverwacht 300kg heerlijk rijpe " Bergerons " voor mijn deur.
Men mag dus wel zeggen dat Foufoune iemand was die woord hield.

Nu was het aan ons. Het resultaat was perfect en de beperkte hoeveelheid Abrikozenlambik was enkel bestemd voor een klein deeltje van de Franse markt.

Wegens het succes van ons " Provençaals " bier worden er nu elk jaar 4000 kg abrikozen geleverd bij Cantillon.