Kriek Lou Pepe

Mengeling van Schaarbeekse krieken (300 gram per liter) met twee jaar oude Lambik.

Evenwichtig en heel fruitig karakterbier.

Couleur :

Dieprood

Alc :

5%

IBU :

25

T° dégustation :

15°C

Conditionnement

  • 75 cl (actuellement non disponible à la brasserie)
Max. 1 fles per persoon

Le mot du Brasseur

De Schaarbeekse krieken komen uit de streek rond Brussel. Tot de jaren zestig werden deze lokale morellen alleen gebruikt om Kriek te maken.

Met de komst van de gepasteuriseerde en gezoete industriële Lambik kwam er ook een einde aan de teelt van deze prachtige vruchten. De brouwers van de namaaklambik gebruikten immers siropen en synthetische aroma’s.

Schaarbeekse krieken zijn heel gevoelig en de oogst is heel onregelmatig. Elk jaar slagen we er toch in een tot twee ton te kopen bij de weinige lokale telers die er nog zijn.

De Lambik die we kiezen voor de Kriek Lou Pepe moet een krachtig karakter hebben en toch fruitig zijn. De maceratie duurt twee tot drie maanden.

Aangezien we maar weinig fruit kunnen aankopen, is de productie van dit meesterlijke bier beperkt tot enkele duizenden flessen per jaar.

Histoire