Mamouche

Maceratie van vlierbloemen in twee haar oude Lambik.

De vlier maakt dit bier heel krachtig en bloemig, maar tegelijkertijd toch verrassend fris.

Couleur :

Goudkleurig

Alc :

5 ,5%

T° dégustation :

12-15°C

Conditionnement

  • 75 cl (actuellement non disponible à la brasserie)
Max. 1 fles per persoon.

Le mot du Brasseur

De bloei begint eind mei, begin juni, en het zijn de medewerkers van de brouwerij die de bloemen gaan plukken.

Kenmerkend voor de vlier zijn de sterke smaak en de krachtige aroma’s. Daarom moeten we Lambik kiezen die voldoende karakter heeft om het evenwicht tussen de bloem en het bier te bewaren.

De maceratie is heel kort : twee tot drie dagen volstaan om de Mamouche zijn bloemige en uiterst frisse karakter te bezorgen.

Histoire

Sinds 2008 brouwt Cantillon één keer per jaar een bier dat « Zwanze » heet.

De Mamouche was oorspronkelijk de Zwanze 2009. Omdat het bier zo verschilt van de andere producten van Cantillon, hebben we besloten de productie op regelmatige basis voort te zetten.
Mamouche is de naam die de zeven kleinkinderen van de familie Van Roy – Cantillon geven aan hun grootmoeder, Claude Cantillon. Het is dus de tegenhanger van de Lou Pépé.