Saint Lamvinus

Mengeling van Lambik met een gemiddelde leeftijd van 16 tot 18 maanden en merlotdruiven.

Deze allernieuwste mengeling, gebotteld in november 2022, werd uitzonderlijk gemaakt met Merlot (55%), Grenache Noir (35%) en Syrah (10%) druiven.

Lambik wordt terecht beschouwd als de ontbrekende schakel tussen de wereld van de wijn en die van het bier. Met zijn druiven die bestemd zijn voor de wijnproductie zal de Saint Lamvinus deze band alleen maar versterken.

Bier met een intense fruitsmaak en een mooie, lange afdronk die herinnert aan de gemeenschappelijke oorsprong met de wijn.

Couleur :

bordeauxrood

Alc :

7%

T° dégustation :

18°C

Conditionnement

  • 75 cl (actuellement disponible à la brasserie)
Max. 6 flessen per persoon.

Le mot du Brasseur

De Merlot is de druivensoort bij uitstek van Bordeaux. De druiven die wij gebruiken voor de productie van de Saint Lamvinus komt van de Côtes de Bourg.
De maceratie duurt ongeveer 8 weken en zo krijgt de Lambik de kans om alle tannines te onttrekken aan de druiven.

Net zoals bij de wijnproductie zal een goede oogst een voller bier voortbrengen met meer karakter, terwijl een minder goede oogst een Saint Lamvinus oplevert waarbij de smaak van de Lambik zwaarder doorweegt tegenover die van de druiven.

Met zijn druiven die bestemd zijn voor de wijnproductie is de Saint-Lamvinus is een bier dat de band tussen de wereld van de wijn en die van het bier symboliseert.
Omdat ons product zoveel succes heeft, hebben we al veel proeven gedaan met bevriende wijnboeren die meestal biodynamische en 100% natuurlijke methodes gebruiken. Het gaat telkens om heel kleine hoeveelheden, die alleen maar in de brouwerij geproefd kunnen worden.

Histoire

Pascal Delbeck, die vroeger beheerder was van het “ChâteauBelair”in Saint-Emilion, staat aan de wieg van dit bier.
De eerste twee keer werd het trouwens in Bordeaux geproduceerd.

In plaats van zoals gewoonlijk de vruchten naar de brouwerij te laten brengen, hebben we twee jaar oude Lambik naar Saint-Emilion gestuurd.

Omdat het bier zo veel succes had, moesten we de productie opdrijven en daarom wordt het nu in de brouwerij gemaakt. Sinds 2000 werken we met merlotdruiven die afkomstig zijn van de Côtes de Bourg.